Nivelul IQ-ului

Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Este valoarea de IQ extraordinar de înaltă.

Nivelul IQ-ului peste 140

Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt genii în timuri lor. Descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Dintre personajele cunoscute au valoarea asemănătoare a IQ-ului de exemplu Bill Gates sau Stephen Hawking. 

Nivelul IQ-ului 131 - 140

Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Este valoarea de IQ extraordinar de înaltă. Persoane cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Valoarea asemănătoare a IQ-ului . au de exemplu guvernerul de California şi fostul actor Arnold Schwarzenegger sau actriţa Nicol Kidman.

 

Nivelul IQ-ului 121 - 130

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea absolvesc universitate cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoane cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

 

Nivelul IQ-ului 111 - 120

Este inteligenţa peste medie. Persoane cu inteligenţa aceasta absolvesc universitatea fără probleme. Dacă este vorba de o persoană laborioasă poate găsi un loc de munca extraordinar. În populaţie găsim aproximativ 12% de persoane cu valorile acestea de IQ. 

Nivelul IQ-ului 101 - 110

Valorile IQ dintre 101 şi 110 sunt considerate cele medii. Persoana cu valorile acestea va absolvi universitate cu dificultaţi dar dacă este perseverntă şi laborioasă poate găsi un loc de munca extraordinar. Persoane cu valorile acestea reprezintă 25% din populaţie.

 

Nivelul IQ-ului 91 - 100

Valorile IQ-ului dintre 91 şi 100 sunt considerate cele de inteligenţa medie. Inteligenţa asemănătoare au 25% de pesoane din populaţie. Cei cu inteligenţa aceasta dau examen de bacalaureat fără probleme şi pot lucra în management inferior.

 

Nivelul IQ-ului 81 - 90

Persoane cu valorile IQ-ului dintre 81 şi 90 pot absolvi şcoala elementară şi se afirmă cu succes în meserii şi profesii manuale. Este inteligenţa uşor sub medie. Reprezintă 10% din populaţie. 

Nivelul IQ-ului 71 - 80

Este cazul de gradul inferior de deficienţa mintală. Persoane cu valorile acestea au probleme cu studiu la şcoală elementrară dar pot absolvi fără probleme şcoala specială. Persoanele acestea reprezintă o zecime din populaţie. 

Nivelul IQ-ului 51 - 70

Persoane cu IQ-ul dintre 51 şi 70 pot absolvi şcoala specială dacă sunt încurajaţi şi conduşi corect şi intensiv. Sunt în stare să se îngriji singure şi să fac munca de fiecare zi. Este cazul de deficienţa mintală uşoară (debilitate). Reprezintă aproape 7% din populaţie. 

Nivelul IQ-ului 21 - 50

Este cazul de deficienţa mintală medie (imbecilitatate). Persoane cu valorile acestea sunt needucabile dar sunt în stare să se îngriji singure şi de a trăii destul de independent. În populaţie găsim aproximativ 2% de persoane asemănătoare.

 

Nivelul IQ-ului sub 20

Este cazul de deficienţa mintală gravă (idioţie). Persoane acestea sunt needucabile şi de de obicei sunt dependenţi de ajutorul altora, nu sunt în stare să se îngriji singure. Adeseori trăiesc într-o lumea proprie şi nu percep lumea exterioară. Reprezintă 0,2% din populaţie.

 

teste IQ

Inteligenţa înnascutăTestastaţi-vă nivelul de inteligenţa dvs. înnascută în IQ testul...

Inteligenţa numericăTestarea inteligenţei numerice este bazată pe operaţii matematice...